משפחות מלוות

מי יכול להיות משפחה מלווה?

כל משפחה שומרת מצוות שמוכנה לארח, ללוות ולסייע למתגייר/ת הנמצא/ת בתהליך משמעותי ומופלא, אך לא פשוט. אתם אוהבים את המסורת היהודית ואת תורת ישראל ומרגישים שיכולים להראות את היופי שלהם למתגייר/ת? רוצים לקחת חלק בתהליך קליטת גרים שהוא תהליך בעל ערך לאומי יוצא מן הכלל? מוכנים לפתוח את הבית ולהעניק חיבוק חם ואוזן קשבת לבאים לחבור אל חיק העם? כנראה שתהיו משפחה מלווה מעולה!

רצוי שהמשפחה תתגורר במרחק ההליכה מהמתגייר/ת ותארח אותו/ה לארוחות שבת וחג. אבל אם יש לכם בבית חדר אורחים ומוכנות לארח לשבת שלמה – זו גם יכולה להיות אפשרות (זה מורכב יותר אם למתגייר/ת יש משפחה וילדים).

קחו בחשבון, רוב המתגיירים גרים בערים גדולות ולא ביישובים דתיים, לכן דווקא בערים מעורבות יש ביקוש רב למשפחות מלוות.

להרשמה כמשפחה מלווה

מה המחויבות שלי כמשפחה מלווה?

תהליך גיור הינו תהליך עמוק ומשמעותי שמשפיע כמעט על כל היבטי החיים של המתגייר/ת. לימודי היהדות מהווים כלי חשוב להתקדמות בתהליך זה, אך הלימוד התיאורתי בלבד אינו מספיק. אי אפשר לבנות בית יהודי כמו שבונים בית מלגו, מהוראות בלבד. הבית היהודי מתחיל בחוויה משפחתית, באווירה של שבת והחגים, שילוב של החיים עצמם עם אהבת התורה והאדם. כאן אתם נכנסים לתמונה!

ללכת ביחד לתפילה בבית הכנסת, לארח את המתגייר/ת בסעודות השבת והחג, לקבוע זמני לימוד התורה ביחד – מכאן ועד אין סוף אפשרויות, הכל תלוי בחיבור שתיצרו ביחד, בפתיחות שלכם ובצרכים של המתגייר/ת הספציפי/ת.

רצוי כמובן שליווי יימשך לכל הפחות מספר חודשים. לקראת הגעתו/ה של המתגייר/ת לבית הדין תתבקשו לכתוב מכתב המלצה המתאר את התהליך שעברתם ביחד ואת התרשמותכם האישית מהמתגייר/ת.

מה אורך התהליך?

מסלול הגיור נבנה באופן אישי לכל מתגייר/ת בהתאם לכללי הדיון של "גיור כהלכה". הליווי יכול להמשיך בין 4 חודשים לשנה.

מי המתגיירים שלכם?

אוכלוסיית המתגיירים מגוונת בדיוק כמו עם ישראל כולו. כל המתגיירים שלנו בעלי תעודת זהות ישראלית ותושבי הארץ, אבל הרקע שלהם שונה מאוד – הם דוברי שפות שונות, המוצא שלהם שונה, הגילאים שלהם שונים. חלקם רווקים, חלקם נשואים ואולי אפילו מתגיירים ביחד עם ילדיהם. חלקם עולים חדשים, חלקם נולדו בישראל. רובם בעלי שורשים יהודיים, אבל יש ביניהם גם בני/בנות זוג של ישראלים. חלקם מנהלים אורח חיים מסורתי כבר היום, יש כאלה שנמצאים ממש בתחילת הדרך בתוך עולם היהדות. אך מי שיש לו את הסביבה התומכת באופן טבעי – משפחה וחברים דתיים, בדרך כלל מוצאים את המשפחה המלווה בתוך המעגל הקרוב. דווקא אלו שאין להם רשת תמיכה טבעית הם המתגיירים שהכי זקוקים לליווי שלכם.

מה זה יתן למשפחה שלי?

ראשית כל, לקבל ולארח מתגיירים המשמעות היא לזכות בקיום מצווה דאורייתא. נאמר בתלמוד (שבת קכז, ב), שגדולה הכנסת אורחים יותר מקבלת פני שכינה, וכן "אמר רבי יוחנן: גדולה הכנסת אורחים כהשכמת בית המדרש, ורב דימי מנהרדעא אמר: יותר מהשכמת בית המדרש". יש להוסיף שדווקא עם הקמת מדינת ישראל וקיבוץ הגלויות, הפכה מצוות הכנסת אורחים ואירוח מתגיירים בפרט, למצווה לאומית.

השיחות עם המתגיירים והשאלות שהם שואלים, יכולות לסייע לכם לחדד עבור עצמכם את ענייני האמונה וגם עניינים הלכתיים שלא עולים בחיי השגרה שלנו. גם הילדים שלכם, במידה ויקחו חלק פעיל באירוח, ילמדו על ערכים חשובים כגון קבלת אורחים, אהבת הגר וכן יקחו חלק בשיחות משמעותיות אודות החיים היהודיים.

איך לא להתאכזב מהתהליך?

תהליך ליווי מתגיירים יכול להיות תהליך נפלא, אבל טמון בו גם פתח למספר אכזבות. כדאי להיות מוכנים אליהם מראש, לפני שמקבלים החלטה להתחייב להתחיל את הליווי.

כמה נקודות שחשוב לנו שתדעו מראש:

  1. אנחנו מעריכים מאוד את הרצון שלכם להצטרף למאגר משפחות מלוות ולסייע למתגיירים הבאים להצטרף לחיק העם, אך לא בטוח שיש מתגייר/ת המתגורר באזורכם. תהליך ה"שידוך" בין המשפחה למתגייר/ת יכול לקחת לא מעט זמן.
  2. לא תמיד השידוך יצליח – יתכן שהמתגייר/ת שתלוו ישתלב/תשתלב במשפחה שלכם, יהפוך/תהפוך לבן/בת בית ואף חבר/ת אמת. אך אי אפשר לדעת את זה מראש. לפעמים החיבור הרגשי והבינאישי לא מצליח, וזה לגמרי בסדר. אם החיבור לא נוצר אחרי מספר מפגשים – לגיטימי לגמרי שאחד מהצדדים יחליט שלא להמשיך בקשר בדרך מכבדת ופתוחה.
  3. יש מתגיירים שנמצאים בשלב מתקדם יותר מבחינת אורח החיים היהודיים שלהם, אך יש גם כאלו שנמצאים בתחילת דרכם. חשוב שתדעו ליצור עבורם מרחב בטוח המאפשר לשאול שאלות מביכות, לעשות טעויות. כן, ייתכן שהמתגייר/ת שמתארח/ת אצלכם בשבת לראשונה, יכבה/תכבה לכם אור בשירותים, הדברים קורים. אבל  התפקיד שלכם הוא לא לשפוט, נהפוך הוא: ללמד, לתווך, ובעיקר לחבק!
  4. יש משפחות שחוות תחושות לא נעימות כשהמתגייר/ת מפסיק/ה לשמור על הקשר איתם לאחר סיום התהליך. אנשים מרגישים שהכניסו מישהו לבית וללב, ולדבריהם, נוצלו. כדי שלא תתאכזבו כדאי לזכור מראש, שהחיבור הזה נוצר מלכתחילה במטרה לסייע למתגייר בתהליך הכנה לגיור. אם בהמשך זה יהפוך למשהו יותר גדול – זו בהחלט תהיה ברכה גדולה, אבל לא בהכרח שזה יקרה.
פנייה מהירה

פנייה מהירה

לחץ כדי לסגור חלונית טופס צור קשר מהיר